Høringssvar fra Kirkens Korshær

Kirkens Korshær afgiver høringssvar til Justitsministeriet, på et forslag om at udvide zoneforbuddet til at kunne omfatte en hel kommune.

I foråret 2017 blev “lejrforbuddet” indført. Det betyder at det ikke længere er lovligt at overnatte i “en lejr, der er egnet til at skabe utryghed” i lokalområdet. Det er politiet, der i situationen vurderer hvordan en lejr defineres, samt om denne er egnet til at skabe utryghed. Også dengang afgav Kirkens Korshær et høringssvar og anbefalede at bestemmelsen ikke blev gennemført.

Kort efter indførtedes et zoneforbud, der betød, at hjemløse som havde fået en bøde for at sove i en lejr, efterfølgende kunne få et zoneforbud, og dermed ikke måtte bevæge sig indenfor en zone på 400 m rundt om det område, hvor lejr havde befundet sig.

Det aktuelle forslag agter at udvide denne zone til at kunne omfatte en hel kommune.

Kirkens Korshærs høringssvar kan læses her: